Tájékoztató az adathalászatról

Tisztelt Ügyfelünk!

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét az ún. adathalász levelek által jelentett veszélyekre és egyben tanácsokkal lássuk el az ellenük történő védekezéshez.

Az illegális adathalászok legtöbbször hamis feladójú e-mailben kérik el személyes adatait vagy terelik át olyan weboldalakra, amelyeken egy ismert cég, vagy szervezet honlapját lemásolva, Önt megtévesztve próbálják megszerezni például felhasználónevét, jelszavát, PIN kódját, egyéb adatát.

Az Invitel más, a személyes adatokat szintén felelősen kezelő szolgáltatókhoz, bankokhoz, egyéb pénzintézetekhez hasonlóan e-mail-ben soha nem kér bizalmas információkat ügyfeleitől. Éppen ezért, ha ilyen levéllel találkozik, ne nyissa meg, hanem a SHIFT és DELETE billentyűk együttes lenyomásával azonnal törölje postafiókjából!

Fontos, hogy ellenőrizze a látogatott weblapokat is! Illegális adathalászat áldozata lehet, ha egy megtévesztő információ, e-mail alapján az eredetihez csak hasonló nevű és kinézetű oldalon adja meg az adatait.

Az Invitel webmail szolgáltatását kizárólag a https://webmail.invitel.hu/login/ oldalon érheti el, kérjük, minden alkalommal ellenőrizze a böngészője címsorát!

Jelszót, illetve PIN kódot soha ne adjon meg nem biztonságos helyen, nyilvános dokumentumban, weboldalon, fórumban vagy e-mail-ben!

Tájékoztatjuk, hogy fenti javaslataink, az Ön érdekeit szolgálják, a figyelmen kívül hagyásukból eredő esetleges károkért társaságunk felelősséget nem vállal!

Üdvözlettel,

Invitel

Kérem, várjon!