figyelem

Sikeresen lezárult a Szupergyors Internet Program utolsó fejlesztési fázisa Ajkán és környékén - 2021.02.23.

Az Invitel Távközlési Zrt. a Széchenyi 2020 Program keretében az ajkai járás területén kilenc településen a közelmúltban jelentős beruházások keretében befejezte a vezetékes hálózat fejlesztését. A beruházások alapvető célja az volt, hogy a térségben minőségi, gyors internetszolgáltatás szélesebb körben elérhetővé váljon a járásban élők és az ott dolgozók számára. A nemrégiben Csehbányán utolsóként megépített hálózat átadásával lezárult projekt során közel 1800 lakossági, üzleti és közintézményi végpont épült ki. Az időközben a DIGI csoport részévé vált távközlési társaság vezetékes hálózatának fejlesztésére 183,46 M Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott.

A 2017-ben indult Szupergyors Internet Program (SZIP) a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia Digitális Infrastruktúra pillérének fontos eleme. A SZIP célja volt, hogy az Európai Unió Digitális Menetrendjével összhangban (2020 végéig) az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább 30 Mbit/s sebességű, megbízható internetszolgáltatás. 
 
A SZIP „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” (GINOP-3.4.1-15) néven megjelent támogatási konstrukció célja a korszerű szélessávú (ún. NGA) internethálózattal korábban el nem ért lakossági területek lefedése volt.  A támogatási projekt keretén belül a helyi hálózat, illetve annak kapacitása az Ajkai járás adott településein is alkalmassá vált a növekvő használati igények és nagy sávszélesség iránti elvárások kielégítésére, ezáltal lehetővé téve a digitális szolgáltatások akadálytalan terjedését.
 
A fejlesztés Ajka, Csehbánya, Farkasgyepű, Halimba, Nyirád, Öcs, Szőc, Úrkút, Városlőd településeken valósult meg, ahol összesen 1777 igényhely lefedésére került sor. Az Invitel által FTTH vagy VDSL technológiával megépített hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja az Ajkai járásban élők, valamint az ott működő kisvállalatok és közintézmények számára.
 
A részben uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé vált a legalább 30, de többségében 100 Mbit/s-ot is meghaladó, vagy akár 1000 Mbit/sec sávszélességű internet. Ezen felül, az újgenerációs szélessávú infrastruktúra létrejöttével az ügyfelek immáron élvezhetik a minőségi digitális televízió szolgáltatást, valamint a költséghatékony vezetékes telefonálás előnyeit is. 

figyelem

Tisztelt Előfizetőink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya által hozott járványügyi intézkedések érintik alábbi Invitel Pontjaink nyitva tartását: 
Békéscsaba – Csaba Center, Kecskemét- Malom Központ, Veszprém – Balaton Pláza.
A járványügyi védekezés érdekében ezen ügyfélszolgálati irodánk 19 óráig tart nyitva.
A fenti időszak alatt és azon túl a 1443-as telefonszámunkon, illetve a 1445-ös hibabejelentő vonalunkon keresztül állunk Előfizetőink rendelkezésére!

Megértésüket köszönjük! 

figyelem

Tisztelt Ügyfeleink!
Tiszaújvárosban, Dunaújvárosban, Békéscsabán és Szeged meghatározott területein az INVITEL Távközlési Zrt.-től 2020. július 1. napjától kezdődően a kábeltelevízió, IPTV, illetve az internet- és telefonszolgáltatást az Invinetwork Kft. veszi át. További információk az Invitel Pontokról: http://www.invitel.hu/ugyfelszolgalat/kapcsolatok/szemelyes-ugyintezes/invitel-pontok.html 
További részletek: ugyfelszolgalat@invinetwork.hu, www.invinetwork.hu
Megértésüket köszönjük!