Szeghalmi járás

Projekt tartalmának bemutatása

A kedvezményezett neve:

Invitel Távközlési Zrt.

A projekt címe:

Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az Invitel Zrt-nél a Szeghalmi járásban

A szerződött támogatás összege:

216 225 153 Ft

Támogatási intenzitás:

81,99%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt alapvető célja (az Európai Unió Digitális Menetrendjén alapuló Digitális Nemzeti Fejlesztési Programmal összhangban) a korszerű szélessávú (ún. NGA) internethálózattal el nem ért címek lefedése annak érdekében, hogy a helyi hálózat, illetve annak kapacitása az Szeghalmi járás adott településein is alkalmas legyen a növekvő használati igények és nagy sávszélesség iránti elvárások kielégítésére, ezáltal lehetővé tegye a digitális szolgáltatások terjedését a lakosság, a vállalkozások és a közintézmények körében.

Az Invitel által FTTH technológiával megépítendő hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja az Szeghalmi járásban élők, az ott működő kisvállalatok és a közintézmények számára. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a költséghatékony vezetékes telefonálás lehetősége az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével.

A fejlesztendő települések optikai NGA építéssel érintett területein (FTTH/FTTB) minden közintézmény részére szintén legalább 30 Mbit/s sebességű összeköttetést és egy-egy optikai szálpárat biztosítunk.

A fejlesztésben résztvevő települések technológiák szerint:

Település Technológia
Bucsa FTTH
Füzesgyarmat FTTH
Körösladány FTTH
Körösújfalu FTTH
Szeghalom FTTH
Vésztő FTTH

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018. október

A projekt azonosító száma:

GINOP-3.4.1-15-2016-00100

Kérjük, add meg az adataid!

Az adataid megadásával hozzájárulsz, hogy szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatos tájékoztatásunkkal megkeressünk.

*Kitöltése kötelező