Figyelmeztetés

Kedves Látogató!

Rendszerünk úgy érzékeli, hogy az Ön számítógépén AdBlock, vagy hasonló hirdetésszűrő rendszer működik. Kérjük, hogy a maximális felhasználói élmény érdekében az Invitel felületein történő böngészés ideje alatt kapcsolja ki ezt az alkalmazást, vagy engedélyezze az oldalon megjelenő tartalmakat.

Mifelénk könnyű
lendületbe jönni

Gyors internet és HDTV még több helyen

A Szupergyors Internet Program keretében megvalósuló fejlesztéssel elősegítjük a gyors internethez és a digitális, interaktív tévészolgáltatáshoz való hozzáférést azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt elérhető.

Milyen szolgáltatások lesznek elérhetők?

Gyors internet

A fejlesztéseknek köszönhetően a korábbinál gyorsabb, minimum 30 Mbit/s letöltési sebességű internetszolgáltatatás válik elérhetővé. A modern internetszolgáltatás kiépítése kétféle technológiával valósul meg:

VDSL: azaz nagy sávszélességű digitális előfizetői vonal, a ma használatos ADSL technológiának egy továbbfejlesztett változata, amely segítségével a korábbinál gyorsabb, akár 100 Mbit/s adatátvitel érhető el.

FTTH: a jelenleg rendelkezésre álló legkorszerűbb technikai megoldás, amellyel a szolgáltatások optikai hálózaton érhetők el. Ezen a hálózaton a szolgáltató akár 150 Mbit/s¹ sebességű internetszolgáltatást is nyújthat, valamint IP hang és IPTV-szolgáltatást is.

A megnövelt sávszélesség következtében javul az internetezés élménye, felgyorsul a weboldalak betöltési sebessége, egy időben több internetes alkalmazást is tudunk futtatni számítógépünkön, valamint nagyobb sebességgel tudunk zenéket és filmeket letölteni. Azaz a nagyobb sávszélesség által kiszélesedik az internet felhasználási lehetősége is.

Az otthoni internethasználat legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a saját WiFi, azaz vezeték nélküli hálózat. A NetBarát blogunkon néhány hasznos tanácsot adunk, miként állítsuk be megfelelően Wifi eszközünket: /www.netbarat.hu/blog/cimkek/wifi

Élvezhetőbb otthoni tévézés, elérhető HD csatornák

A fejlesztésekkel megvalósuló szélessávú VDSL és FTTH hálózat egy új, minőségi tévészolgáltatást hoz az otthonokba a hagyományos analóg, vagy műholdas televíziózáshoz képest. Ezáltal a tévészolgáltatást igénybevevők számára számos csatorna HD minőségben is elérhetővé válik.
A VDSL/FTTH hálózaton létrejövő IPTV-szolgáltatás biztosítja az interaktív tévézés nagyszerű élményét, és számos olyan hasznos funkció kapcsolódik hozzá, amely kényelmesebbé és élvezhetőbbé teszi az otthoni televíziózást.

Itt egy rövid útmutató, hogy könnyen eligazodjunk a technológiákban.
/www.netbarat.hu/blog/cimkek/tv

Mik az IPTV előnyei VDSL/FTTH hálózaton?

Elérhető műsorok HD minőségben

A HDTV sugárzási szabvány sokkal nagyobb felbontású, magasabb minőségű kép megjelenítését teszi lehetővé. Az Invitel IPTV technológián alapuló tévécsomagjai számos HD minőségben elérhető csatornát tartalmaznak hír- és közélet, sport, ismeretterjesztő és filmes tartalmakkal.

Személyre szabott tartalom

Az Alap és a Családi HD csomagokon felül különböző Minicsomagok is elérhetők, így ügyfeleink nagyobb szabadsággal válogathatnak a csatornák között.

Elektronikus műsorkalauz

Az elektronikus műsorkalauz által ügyfeleink néhány gombnyomással megnézhetik, melyik műsor mikor kerül vetítésre, kedvenc műsoraikhoz pedig emlékeztetőt is beállíthatnak.

Személyes videófelvevő

A számos csatornán elérhető személyes videofelvevő lehetővé teszi, hogy külső felvevő eszköz (videokazetta, DVD lemez) nélkül azonnal vagy előre beidőzítve rögzíthetők legyenek kedvenc műsoraink, akár egy időpontban több csatornáról is.

Gyerekzár funkció, amellyel lehetősége van bizonyos műsorokat, csatornákat, videotéka filmeket gyermekei számára hozzáférhetetlenné tenni, azaz letiltani. Ez szintén egy jelentős újítás -az analóg televíziózással szemben-, amely a gyermekek védelmében fontos, hiszen így elkerülhető, hogy olyan műsorokat tekintsenek meg, amelyek koruknak nem megfelelőek.
Az IPTV szolgáltatásról további hasznos információ elérhető a honlapunkon

Telefon

Fejlesztési területeinken az internet és tévé mellett vezetékes telefonszolgáltatást is nyújtunk csomagjainkban, amely kétféle technológián keresztül érkezhet az otthonokba:

Analóg: A hanginfomáció továbbítása analóg jelek segítségével történik hagyományos vezetékes telefonhálózaton analóg telefonkészülék segítségével.

IP telefon: A hanginformáció továbbítása kódolt digitális jelek segítségével történik optikai (FTTH) hálózaton. Ebben az esetben az analóg telefonhoz hasonló hangminőségű szolgáltatást nyújt az Invitel interneten keresztül, de bizonyos kiegészítő szolgáltatások, mint a fax, nem vehetőek igénybe. További korlát, hogy az IP telefonkészülékek áramszünet esetén nem működnek. VOIP megoldást az optikai (FTTH) és a kábel (Koax) technológián keresztül bekötött előfizetők számára nyújtunk.

¹ A fejlesztésben érintett előfizetői címtől és választott díjcsomagtól függően.

 

Várakozás a rendszerre

Kérem, várjon!