Figyelmeztetés

Kedves Látogató!

Rendszerünk úgy érzékeli, hogy az Ön számítógépén AdBlock, vagy hasonló hirdetésszűrő rendszer működik. Kérjük, hogy a maximális felhasználói élmény érdekében az Invitel felületein történő böngészés ideje alatt kapcsolja ki ezt az alkalmazást, vagy engedélyezze az oldalon megjelenő tartalmakat.

Milyen csomagok érhetők el nálad? Add meg a címed!
  Az elérhető csomagokhoz add meg a címed

  * kötelező kitölteni

   Bezár

   Közlemény

   Tájékoztató

    

   Az Invitel Zrt. (”Szolgáltató”) tájékoztatja Tisztelt Előfizetőit, hogy a Pest Megyei Főügyészség felperes által a Szolgáltató 2011. október 01. napján hatályos általános szerződési feltételei (az Internet ÁSZF, a Telefon ÁSZF, a KTV ÁSZF illetve az IPTV ÁSZF) egyes rendelkezései érvénytelenségének megállapítása iránt indított perben a Budapest Környéki Törvényszék (”Törvényszék”) 2012. október 09. napján kelt 7.P.25.400/2011/14. számú, időközben jogerőssé vált ítéletében tájékoztató kiadására kötelezte Szolgáltatót.

    

   A Szolgáltató az ítéleti rendelkezésnek az a jelen közlemény kiadásával tesz eleget:

    

   A Törvényszék megállapította, hogy a Szolgáltató 2011. október 01. napján hatályos általános szerződési feltételeinek alábbi rendelkezései tisztességtelenség miatt valamennyi fogyasztóra kiterjedő hatállyal érvénytelenek:

    

   1. Telefonon kötött szerződésről történő megtörténtének igazolásával kapcsolatban
   Az Internet ÁSZF, a Telefon ÁSZF és a KTV ÁSZF 2.4.2.3. pontjai (4) bekezdése, illetve az IPTV ÁSZF 2.3.2.3. pontja (4) bekezdése első mondatainak azon kikötése, hogy a kézbesítés megtörténte vélelmezett „az előfizető ellenkező tartalmú igazolt állításáig”.

    

   2. Az utólagos megbízással kapcsolatban
   Az Internet ÁSZF, a Telefon ÁSZF és a KTV ÁSZF 2.4.2.5. pontjai (1) bekezdésének, illetve az IPTV ÁSZF 2.3.2.5. pontja (1) bekezdésének azon kikötése, hogy „amennyiben az egyéni előfizető az utólagos megbízást nem juttatja el a Szolgáltatónak, az az előfizetői szerződést érvényesen létrejöttnek tekinti.”

    

   3. A szolgáltatói hibás teljesítéssel kapcsolatban
   Az Internet ÁSZF, a Telefon ÁSZF és a KTV ÁSZF 7.6. pontja (1) bekezdés d) alpontjának, illetve az IPTV ÁSZF 7.7. pont (1) bekezdés d) alpontjának azon kikötése, hogy szolgáltatói hibás teljesítés állapítható meg, „ha a Szolgáltatónak felróható okból az előfizetői szolgáltatás meghibásodik, és a hiba következtében az korlátozottan, vagy egyáltalán nem vehető igénybe.”

    

   4. A Mobil Internet Szolgáltatás korlátozásának feloldásával kapcsolatban
   Az Internet ÁSZF 5.9. pontja (1) bekezdésének azon kikötése, hogy „a rendkívüli felmondási jog Szolgáltató általi gyakorlásának elmaradása esetén a korlátozást 5 napon belül feloldja.”

    

   5. Az elállási díjjal kapcsolatban
   A KTV ÁSZF 8.6. pontja (1) bekezdésének azon kikötése, hogy amennyiben az igénylő a létesítés előtt visszavonja igényét, elállási díjat kell fizetnie.

    

   6. A számlapanasz kivizsgálásával kapcsolatban
   A Telefon ÁSZF 6.3. pontja (11) bekezdés 3. mondatának azon kikötése, hogy „3 hónapnál régebbi számlapanasz esetén a Szolgáltató a műszaki vizsgálat lefolytatására nem köteles.”

    

   A Szolgáltató tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a fenti rendelkezések az általános szerződési feltételekből részben 2012. január 01. napjától már kikerültek, részben 2013. január 01. napjától módosulnak.

   Várakozás a rendszerre

   Kérem, várjon!