Hasznos információk

Egy új generáció van felnövőben: a „digitális bennszülöttek”, akik számára természetes, hogy bárhol, bármikor csatlakozhatnak a világhálóra, okos eszközöket használva tanulásra, szórakozásra és játékra egyaránt. Ők sokszor az internetet hívják segítségül a világ apró részleteinek megismeréséhez is, éppen ezért felelősséggel tartozunk értük, hiszen tisztában kell lennünk azzal, hogy a világháló izgalmas világa olykor veszélyeket is magában rejt.

Az Invitel felelős vállalatként nemcsak azt tekinti feladatának, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson, hanem azt is, hogy gondoskodjon a szolgáltatások biztonságos igénybevételét segítő eszközökről is. Célunk, hogy az internettel járó szabadságot, értékes tudást, szórakozást oly módon közvetítsük előfizetőink számára, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetben indulhassanak a virtuális világ felfedezésére.

Google Family Link

Egészséges digitális szokások az egész családnak

Kisebb és akár kamaszkorú gyermekek számára az ingyenes Family Link segítségével digitális alapelvek állíthatók be az online tanuláshoz, játékhoz és felfedezéshez.

Kaspersky Safe Kids

Otthoni használatra ingyenes szűrőszoftver

Telepítési útmutató letöltése

Norton Family

Ingyenesen letölthető, 30 napig díjmentesen használható szűrőszoftver

Telepítési útmutató letöltése Használati útmutató megtekintése

Az internet ma már életünk szerves része, ezért a szülők és főleg kiskorú gyermekeik médiatudatosságának, médiaműveltségének folyamatos fejlesztése évről-évre egyre fontosabbá válik. Ennek a törekvésnek egyik alapvető eszköze a szűrőszoftverek bevezetése, de az ajánlott gyermekvédelmi megoldások használata mellett természetesen nélkülözhetetlen az is, hogy a szülők folyamatosan és eredményesen kommunikáljanak gyermekeikkel a tudatos internetes tartalomfogyasztásról, valamint az online térben rájuk leselkedő veszélyekről és azok elleni hatékony védekezésről.

Az Invitel ingyenesen használható (Kaspersky), illetve 30 napig díjmentesen használható (Norton), magyar nyelvű szűrőszoftvereket is elérhetővé tett honlapján, melyek segítségével a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket a világhálón, megóvhatják őket a veszélyesnek és károsnak ítélt internetes tartalmaktól, valamint figyelemmel követhetik a weben történő tevékenységüket és akár korlátozhatják is az internetezéssel töltött időt. Emellett társaságunk, már korábban szerződést kötött az egyik legnevesebb internetbiztonsági céggel, így csekély havi díjért kínálunk a már szokásos víruskereső alapszolgáltatások mellett, valós idejű vírusvédelmet, illetve biztonságos pénzügyeket támogató- és gyermekvédelmi funkciókat egy csomagban tartalmazó komplex megoldást is.  Az Invitel által ajánlott szűrőszoftverek a telepítési útmutatók segítségével a számítástechnikában, vagy internethasználatban kevésbé jártas szülők számára is könnyen telepíthetők, beállításuk és használatuk pedig szintén egyszerű.

Az Invitel által biztosított gyermekvédelmi megoldással is felvértezve a gyermekek jóval biztonságosabb körülmények között ismerkedhetnek meg az internet által kínált számtalan lehetőséggel. A szülők nyugodt szívvel engedélyezhetik az általuk felügyelt keretek között a kis felfedezők számára a barangolást az információs szupersztrádán. A gyermekvédelemmel kapcsolatos további információk az NMHH által üzemeltetett, gyerekaneten.hu oldalon talál.

Fontos információ azon előfizetőinknek, akiknek az Invitel által biztosított és telepített Kaspersky vírusvédelmi szoftvere van már, javasolt a Kaspersky-ben lévő gyermekvédelmi funkciókkal ellátott modul használata, mivel gyermekvédelmi szűrőszoftverek a vírusvédelmi, internetbiztonsági programokhoz hasonló módon működnek, ezért azokkal működésközben összeakadnak. Ez általánosságban, bármilyen típusú és gyártó által forgalmazott vírusvédelmi szoftverre igaz lehet.

 

Powered by Froala Editor