Figyelmeztetés

Kedves Látogató!

Rendszerünk úgy érzékeli, hogy az Ön számítógépén AdBlock, vagy hasonló hirdetésszűrő rendszer működik. Kérjük, hogy a maximális felhasználói élmény érdekében az Invitel felületein történő böngészés ideje alatt kapcsolja ki ezt az alkalmazást, vagy engedélyezze az oldalon megjelenő tartalmakat.

Szolgáltatóknak

INRUO - referencia ajánlat

 

Az INVITEL Távközlési Zrt. (a továbbiakban „Invitel”) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének a „Helyhez kötött helyi hozzáférés nagykereskedelmi biztosítása” megnevezésű nagykereskedelmi piacra vonatkozó PC/17915-67/2017. számú határozat (a továbbiakban „3(a) piachatározat”) illetve a „Központi hozzáférés helyhez kötött nagykereskedelmi biztosítása tömegpiaci termékekhez” megnevezésű nagykereskedelmi piacra vonatkozó PC/17920-67/2017. számú határozat (a továbbiakban „3(b) piachatározat”) alapján jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatónak minősül és referencia ajánlat készítésére kötelezett.

 

Közzététel

Az Invitel a 3(a) piachatározat rendelkező rész I.D.10.2.1. pontjában foglalt kötelezettsége alapján közzéteszi a „Helyi szintű, L2 nagykereskedelmi hozzáférés” szolgáltatásra vonatkozó következő információkat:

 Igénybejelentést benyújtó jogosult szolgáltató  Érvényes igénybejelentés kézhezvételének időpontja
 Vodafone Magyarország Zrt. (1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6.)    2018. február 2.
 Magyar Telekom Nyrt. (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.)  2018. március 12.
 Invitech megoldások Zrt. (2040 budaörs, Edison utca 4.)  2018. március 26.

Az Invitel a 3(a) piachatározat rendelkező rész I.D.10.2.5. pontjában foglaltak alapján 2018. február 2. napjától számított 60 napon belül fogad be „Helyi szintű, L2 nagykereskedelmi hozzáférés” szolgáltatásra vonatkozó 3(a) piachatározat rendelkező rész I.D.10.2. pontjában meghatározott további jogosulti igénybejelentést.

 

 

Hatályos INRUO

Az Invitel a 3(a) piachatározatban, illetve a 3(b) piachatározatban foglaltak szerint referencia ajánlat készítésére kötelezett. Az Invitel a 3(a) piachatározatnak, illetve a 3(b) piachatározatnak megfelelő  referencia ajánlat Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének jóváhagyásáig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének HF/44-10/2011. számú határozatban (a továbbiakban 4. piaci határozat) illetve HF/56-12/2011. számú határozabant (a továbbiakban 5. piaci határozat) foglaltak alapján jóváhagyott „Az INVITEL Távközlési Zrt. helyhez kötött hálózat fizikai infrastruktúrájához való nagykereskedelmi hozzáférés és közeli bitfolyam hozzáférés szolgáltatásaihoz kapcsolódó referencia ajánlata” (INRUO) keretében ajánlja fel az abban meghatározott szolgáltatásokat a 3(a) piachatározatban, illetve a 3(b) piachatározatban meghatározott földrajzi piacokon.

A jelenleg hatályos referencia ajánlatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke az EP/23795-6/2016. számú határozatával hagyta jóvá. A referenciaajánlat 2017. február 1-én lépett hatályba.

INRUO letöltése
Invitel Zrt. hálózatához csatlakoztatható berendezések listája
Invitel Zrt. előfizető szakaszok listája
Invitel Zrt. közeli bitfolyam hozzáférés csomópontjai
INRUO igénybejelentés-nyomtatvány
INRUO előrejelzés-nyomtatvány

Felszámolandó MDF és elérhetővé váló ODF helyszínek (Jelenleg nincs felszámolandó MDF és elérhetővé váló ODF helyszín)


Az INRUO-ban meghatározott szolgáltatások minőségi mutatói

 

Várakozás a rendszerre

Kérem, várjon!