NetBarát

Gyerekzár – felnőtt műsorok csak felnőtteknek

Ma már nemcsak az internet, de az egyre inkább interaktívvá váló televíziózás kapcsán is fontos feladat gyermekeink védelme. A gyerekek kíváncsiságának ugyanis semmi sem szabhat határt. Mégis, milyen eszközökkel tudjuk azt megakadályozni, hogy olyan műsorokat is megnézzenek, melyek nem nekik valók?

kutatás

Adathalászat – phishing

Napjaink egyik legelterjedtebb internetes bűnözési formája az adathalászat, más néven phishing, amely során a csalók általában valós cégek nevében küldenek e-mailt a gyanútlan felhasználóknak és egy hamis weboldalra irányítják őket, hogy ott megszerezhessék az adott felület, pl. levelező rendszer, internet bank, vagy webáruház használatához szükséges

Hogyan védekezzünk az internetes vírusok ellen?

A számítógépen tárolt fotóink, zenéink, dokumentumaink és személyes adataink, valamint internetes böngészési szokásaink mind-mind rendkívül értékesek számunkra. Bár senki sem kíván órákat eltölteni azzal, hogy számítógépe biztonsági rendszerét beállítsa, testre szabja, majd folyamatosan karbantartsa, ugyanakkor mindenki szeretné biztonságban

Bibi a neten

Érdekes játékok és történetek segítségével igyekszik megismertetni a gyermekekkel a világhálót a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat új kezdeményezése. Az internet felfedezésében egy méhecske, Bibi, illetve a barátai is segítenek a kicsiknek.

Internetes játékok és az Xbox

A mai gyerekek jellemzően már 5-6 éves korukban a monitor elé ülnek. Egyrészt azért, mert megkapják az első számítógépüket, másrészt pedig azért, mert néhol már az óvodában, de legkésőbb az iskolában rendszeresen használják a foglalkozásokon és tanórákon.