NetBarát

Ingyenes Szűrőszoftver

Norton Online Family

Norton Family

Ingyenesen letölthető, korlátlan ideig díjmentesen használható szűrőszoftver

Egy új generáció van felnövőben: a „digitális bennszülöttek”, akik számára természetes, hogy bárhol, bármikor csatlakozhatnak a világhálóra, okos eszközöket használva tanulásra, szórakozásra és játékra egyaránt. Ők sokszor az internetet hívják segítségül a világ apró részleteinek megismeréséhez is, éppen ezért felelősséggel tartozunk értük, hiszen tisztában kell lennünk azzal, hogy a világháló izgalmas világa olykor veszélyeket is magában rejt.

Az Invitel felelős vállalatként nemcsak azt tekinti feladatának, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson, hanem azt is, hogy gondoskodjon a szolgáltatások biztonságos igénybevételét segítő eszközökről is. Célunk, hogy az internettel járó szabadságot, értékes tudást, szórakozást oly módon közvetítsük előfizetőink számára, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetben indulhassanak a virtuális világ felfedezésére.

Gyerekek

Az internet ma már életünk szerves része, ezért a szülők és főleg kiskorú gyermekeik médiatudatosságának, médiaműveltségének folyamatos fejlesztése évről-évre egyre fontosabbá válik. Ennek a törekvésnek egyik alapvető eszköze a szűrőszoftverek bevezetése, de az ajánlott gyermekvédelmi megoldások használata mellett természetesen nélkülözhetetlen az is, hogy a szülők folyamatosan és eredményesen kommunikáljanak gyermekeikkel a tudatos internetes tartalomfogyasztásról, valamint az online térben rájuk leselkedő veszélyekről és azok elleni hatékony védekezésről.

Gyerekek

Az Invitel – a vonatkozó jogszabályi előírásoknak1 is megfelelve – ingyenesen letölthető és díjmentesen használható, magyar nyelvű szűrőszoftvereket is elérhetővé tett honlapján, melyek segítségével a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket a világhálón, megóvhatják őket a veszélyesnek és károsnak ítélt internetes tartalmaktól, valamint figyelemmel követhetik a weben történő tevékenységüket és akár korlátozhatják is az internetezéssel töltött időt. Emellett társaságunk, már korábban szerződést kötött az egyik legnevesebb internetbiztonsági céggel, így csekély havi díjért kínálunk a már szokásos víruskereső alapszolgáltatások mellett, valós idejű vírusvédelmet, illetve biztonságos pénzügyeket támogató- és gyermekvédelmi funkciókat egy csomagban tartalmazó komplex megoldást is. Az Invitel által ajánlott szűrőszoftverek a telepítési útmutatók segítségével a számítástechnikában, vagy internethasználatban kevésbé jártas szülők számára is könnyen telepíthetők2, beállításuk és használatuk pedig szintén egyszerű.

Az Invitel által biztosított gyermekvédelmi megoldással is felvértezve a gyermekek jóval biztonságosabb körülmények között ismerkedhetnek meg az internet által kínált számtalan lehetőséggel, a szülők pedig nyugodt szívvel engedélyezhetik az általuk felügyelt keretek között a kis felfedezők számára a barangolást az információs szupersztrádán.

Fontos információ azon előfizetőinknek, akiknek az Invitel által biztosított és telepített Kaspersky vírusvédelmi szoftvere van már, javasolt a Kaspersky-ben lévő gyermekvédelmi funkciókkal ellátott modul használata, mivel gyermekvédelmi szűrőszoftverek a vírusvédelmi, internetbiztonsági programokhoz hasonló módon működnek, ezért azokkal működésközben összeakadnak. Ez általánosságban, bármilyen típusú és gyártó által forgalmazott vírusvédelmi szoftverre igaz lehet.

1Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C törvény (Eht) 149/A § (1) bekezdése alapján az internet-hozzáférés szolgáltatást nyújtó szolgáltatók 2014. július 1-jétől kötelesek valamely, a kiskorúak védelmét lehetővé tevő magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható gyermekvédelmi szűrőszoftver internetes honlapjukról való ingyenes letölthetőségét és használhatóságát biztosítani.

2Felhívjuk előfizetőink figyelmét, hogy a gyermekvédelmi szűrőszoftverek teljes körű szoftver támogatását a gyártók adják. Kérjük, hogy az Invitel által az alábbi zöld számon biztosított telefonos szakértői támogatást is csak a gyermekvédelmi szűrőszoftver telepítési útmutatójának átolvasása után vegye igénybe. Telefonos támogatás: 06-80-949-040