mobilnet kérdések

Gyakran ismételt kérdések a mobilinternetről

Mire tudom használni a mobilinternetet?

A mobilinternet segítségével vezetékek nélkül, szabadon csatlakozhat az internetre. Laptopon, tableten, asztali számítógépen egyaránt.

Mit nyújt önnek az Invitel Control Max szolgáltatása?

A nagy sávszélességű, korlátlan otthoni internetezés mellett a Control Max csomagokkal a mobilinternet által nyújtott szabadság élményét is biztosítjuk Önnek.

Hogyan működik a mobilinternet?

A számítógéphez csatlakoztatott apró eszköz (SIM-kártyával ellátott adatkártya vagy USB-modem) biztosítja az internetelérést. Az Invitel mobilinternet szolgáltatásának hálózatát a Telenor biztosítja.

Hogyan tudom beüzemelni és beállítani mobilinternet eszközömet?

A mobilinternet szolgáltatás igénybevételéhez szükséges USB-modem beüzemelési útmutatója itt érhető el vagy hívja a 1445-ös telefonszámunkat.

Hol használható az Invitel mobilinternet?

Az Invitel mobilinternet szolgáltatása csaknem az ország egész területén elérhető. A leggyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő, úgynevezett HSPA+ lefedettség folyamatosan fejlődik, újabb és újabb településeket kapcsolva be a hálózatba. Pontos lefedettségi adatok itt elérhetők.

Szükségem van hangelőfizetésre ahhoz, hogy igénybe tudjam venni a szolgáltatást?

Nem feltétlenül! Az Invitel mobilinternet szolgáltatásának igénybevételéhez nincs szükség hangelőfizetésre. Azonban ha van mobiltelefonja, SMS-ben folyamatosan tájékoztatást kérhet az aktuális forgalmi egyenlegéről.

Milyen mobilinternetezési megoldást biztosít az Invitel Control Max csomagja?

Az Invitel mobilinternet meglévő Invitel szélessávú internet előfizetés esetén önálló szolgáltatásként külön szerződéssel, vagy szolgáltatáscsomag részeként vehető igénybe. A szükséges mobileszközt és SIM kártyát az Invitel biztosítja. Ez a SIM kártya csak belföldi mobilinternetezésre használható, tehát tabletekbe, laptopokba, és asztali PC-kbe ideális választás.

A választott díjcsomagtól függően 2-4-9-20GB havidíjban foglalt adatforgalommal (forgalmi keret) rendelkezik. A forgalmi kereten túl nincs túlhasználati díj, hanem a maximális le- és feltöltési sebesség a 2 és 4GB-os csomag esetében 0,03/0,03 Mbit/s-re, a 9 és 20GB-os csomagnál pedig 0,25/0,12 Mbit/s-re kerül beállításra a tárgyhónap végéig.

Hogyan, milyen számlán fizetek a mobilinternetezés után?

A mobilinternet díjcsomagokat havidíjas előfizetéssel tudja igénybe venni.

A Control Max ajánlatban előfizetett mobilinternetről és az Invitel internet szolgáltatásról külön számla készül.

Külföldön is használhatom az Invitel mobilinternetet?

Az Invitel mobilinternet szolgáltatása jelenleg csak belföldön érhető el, a roaming nem engedélyezett.

Mi befolyásolhatja a mobilinternet sebességét?

Az adott terület lefedettsége

A hálózat által támogatott legnagyobb sebesség

A hálózat pillanatnyi terheltsége

A jel erőssége, amelyre hat a környezet. Például beltéren, ablak közelében a jel általában erősebb, míg a vasbeton szerkezet kedvezőtlenül befolyásolhatja a jelerősséget.

A kiszolgáló szerver leterheltsége.

A számítógép konfigurációja