Elektronikus számla

Túl sok pluszmunkát okoz a havi számlák befizetése? Unja a sorban állást és a sok a papírmunkát? Fizesse Invitel számláit a Díjneten keresztül!

Mit kell tudni az elektronikus számláról?

Az elektronikus formában kiállított számla adattartalmát tekintve megegyezik a papíralapú számlával - tehát minden esetben helyettesíti azt -, de igénylésével elkerülheti a sorban állást és a felesleges papírozást, igénybe vételével számlái könnyen tárolhatóak és kezelhetőek.

Az elektronikus számlára való díjmentes váltást követően a postai úton elküldött papíralapú számla helyett elektronikus számlát bocsátunk ki cége részére, amelyeket a Díjnet weboldalán tekinthet meg és fizethet be online kényelmesen és biztonságosan.

Miért érdemes Invitel számláit Díjneten keresztül fizetnie kisvállalati ügyfélként?

Időt takarít meg: Nincs több postai sorban állás, a számlaadatok gyorsan, a nap 24 órájában elérhetőek és befizethetőek online.
Egy helyen kezelheti: Nincs több elkeveredett vagy elszakadt csekk: az elektronikus számlákat egy helyen kezelheti és tárolhatja.
Bárhonnan, kényelmesen: Az interneten keresztül bármikor megtekintheti, kifizetheti, rendszerezheti számláit.
Biztonságos fizetés: A Díjneten keresztül biztonságosan fizetheti számláit, személyes adatai is bankszintű védelmet élveznek.
Óvja környezetét: Teljes mértékben kiváltja a papír alapú számlát, nincs szükség többé papírra, így környezetét is kíméli.
Többféle fizetési mód: Választhatja a bankkártyás vagy közvetlen internetbanki fizetést, egyedi banki átutalást, csoportos beszedési megbízást.

Hogyan lehet elektronikus számlára váltani?

Invitel számláit sorban állás nélkül, időt megtakarítva, biztonságosan is rendezheti. Regisztráljon a Díjnet oldalán és élvezze az e-számla nyújtotta előnyöket! A regisztráció csupán néhány percet vesz igénybe, mutatjuk a lépéseket:

Regisztráció elindítása
1. Regisztráció elindítása
Hozza létre felhasználói fiókját a www.dijnet.hu nyitóoldalán található „Ingyenes regisztráció” hivatkozásra kattintva.
Ügyfél adatok megadása és ellenőrzése
2. Ügyfél adatok megadása és ellenőrzése
A következő oldalon adja meg a regisztrációhoz szükséges adatait az Általános Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi tájékoztató elfogadása mellett. A „Tovább” gombra kattintva ellenőrizze a megadott adatait, és amennyiben helyesen szerepelnek, nyomjon a „Megerősítem” gombra.
Regisztráció aktiválása
3. Regisztráció aktiválása
A megerősítést követően a megadott e-mail címére egy aktivációs link érkezik. Lépjen be postafiókjába, majd a regisztráció befejezéséhez kattintson a levélben található „Aktiválom a regisztrációmat” hivatkozásra. A sikeres regisztrációról egy visszaigazoló e-mailt fog kapni.
Invitel hozzáadása a számlakibocsátókhoz
4. Invitel hozzáadása a számlakibocsátókhoz
Ahhoz, hogy a későbbiekben keletkező számláit elektronikus úton kapja tőlünk, regisztrálja az Invitelt mint számlakibocsátót a díjnet rendszerébe. Ehhez a Díjnet oldalára belépve kattintson a „Számlakibocsátók” menüpontra és a szolgáltatók közül válassza ki az Invitelt.
Adatok kitöltése és ellenőrzése
5. Adatok kitöltése és ellenőrzése
A számlakibocsátói regisztrációhoz töltse ki az oldalon megjelenő mezőket, fogadja el a nyilatkozatokat, majd nyomjon a „Tovább” gombra. Az itt kért adatok megadásához szüksége lesz egy 6 hónapnál nem régebbi Inviteles számlára. Bizonyosodjon meg a beírt adatok pontosságáról, és kattintson a „Megerősítem” gombra.
Számlakibocsátói regisztráció elfogadása
6. Számlakibocsátói regisztráció elfogadása
A megerősítés elküldését követően a regisztráció befejezéséről és elfogadásáról egy tájékoztató e-mail érkezik postafiókjába „Sikeres számlakibocsátói regisztráció” tárggyal.
A későbbiekben kiállított számláit ezután nem papír alapon, hanem e-számla formájában küldjük Önnek, melynek befizetését bármikor gyorsan, kényelmesen és biztonságosan intézheti.

Regisztrálok

A részletes regisztrációs segédletet ezen a linken érheti el: Regisztráció menete


Számlafizetés

  • Regisztrációt követően számláit a Díjnet oldalon (dijnet.hu) érheti el
  • Ha Önnek számlája érkezik, arról e-mailben értesítjük.
  • Javasoljuk, hogy válassza a csoportos beszedési megbízást, így a fizetés automatikusan történik!


Egyéb tudnivalók:

  • Amennyiben cége már a korábban papír alapon kiállított számláit is csoportos beszedés keretében rendezte, úgy ezen fizetési mód az elektronikus számlabemutatásra történő áttéréssel sem változik, új beszedési megbízás megadására sincs szükség.
  • A számlák elektronikus formában könnyen tárolhatók, egyszerű visszakeresni őket; azonban csak elektronikus formában hitelesek, kinyomtatva nem.
  • A számlákhoz a bemutatást követően 18 hónapig hozzáférhet, amennyiben a Díjnet regisztrációja időközben nem szűnt meg.